Čišćenje kalupa za hranu

Higijena je ključna za čišćenje u industriji hrane. Uvjeti za procesiranje hrane su strogo kontrolirani standardima čistoće s naglaskom na ekologiju.

Laser je idealno rješenje u ovom slučaju jer čisti temeljito, a istovremeno se lako integrira u proizvodnu liniju.

 

Čišćenje rubber kalupa

Presudan element za njihovo čišćenje je brzina. U ovom slučaju, laser ima primjetnu prednost u odnosu na konvencionalne metode čišćenja (pjeskarenje, čišćenje visokim tlakom, suho čišćenje), jer odradi isti posao za djelić vremena (naročito sa široko korištenim aluminijskim kalupima).

Laser je također pogodan za čišćenje teške i otporne prljavštine, koje mogu biti problematične za konvencionalne metode.

 

Čišćenje plastičnih kalupa

Brzina je također bitna, laser je i ovdje idealno rješenje ne samo zbog brzine, već i zbog osjetljivosti osnovnog materijala (kalupa), koji se lako oštećuje (naročito pjeskarenjem).

Drugi razlog je česti visoki sjaj na površinama kalupa (i nastalih proizvoda). Korištenje lasera garantira da se neće poremetiti visoki sjaj.

 

Uklanjanje boje

Naši sustavi uklanjaju lakove i boje nanesene u slojevima, u određenim područjima i kompletno. Lasersko uklanjanje boje koristi pulsirajući laserski snop za proces koji ne zahtijeva dodatne tekućine, abrazivna sredstva ni kemikalije koje se koriste u tradicionalnim metodama. Naša metoda za paint stripping i uklanjanje boje je izuzetno nježna, ekološka i čista.

 

Restauracija i konzervacija

Restauracija, uklanjanje grafita, zaostala prljavština uslijed vremenskih nepogoda – ništa ne predstavlja problem za ROD sustav za čišćenje. Laser je posebno pogodan za veoma osjetljivu restauraciju spomenika ili starih objekata.

 

(OLDTIMERI)

Obnova metala

Laser je pogodan za restauraciju i konzervaciju širokog raspona metala i antikviteta koji su izgrađeni od njih. Laser može ukloniti oksidaciju i patinu s brončanih površina. Ima široku primjenu i pri restauraciji velikih površina direktno na brončanim i bakrenim površinama, gdje omogućuje da se originalna patina očuva.

 

Zidarska restauracija i uklanjanje grafita

Laser ima iznimne uspjehe pri restauraciji zidova, naročito sandstone, granita, mramora i mnogih drugih. Najveća prednost laserskog čišćenja povijesnih zgrada i zidova je očuvanje osnovnih materijala koji, za razliku od prljavštine, ostaju netaknuti.

 

Priprema površine

ROD stroj za čišćenje se ističe u pripremi različitih površina za farbanje, zavarivanje i lemljenje. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, povećana je adhezija na površini i boja/lak bolje prianja za nju. Također, var(the weld) je jači zbog odsustva nečistoća koje bi inače ugrozile njegov integritet.

Priprema za brzo zavarivanje (do 5m po minuti)

Cjelokupni proces se može pratiti kako bi se osigurala konzistentna kvaliteta.

 
 

Uklanjanje hrđe

Fiber laser cleaning brzo i precizno uklanja hrđu bez oštećenja osnovnog materijala. Najčešće se koristi za pripremu površine za zavarivanje kako bi se povećala jačina i kvaliteta vara (the weld) ili za lakiranje i farbanje za bolje prianjanje boje na metal.

 

Uklanjanje oksidacije

Uklanjanje oksidacije laserom je prikladna metoda za pripremu metala za bilo koje površinske tretmane, najveća primjena je kod pripreme površine za zavarivanje aluminija. Također se koristi nakon varenja da bi se uklonili oksidi nehrđajućeg čelika.